Back

Home

Fler bilder

Hallberg-Rassy 42E

Hallberg-Rassy 42E, byggd 1988. Detta är en elegant dam, suveränt uppdaterad med bl a rullmast och 100 Hk Yanmar. En ikon från Olle Enderlein och mästarna i Ellös.

Årsmodell 1988
Tillverkare Hallberg-Rassy
Plats Öckerö
Pris 1525000 SEK

Komplett beskrivning

Hallberg-Rassy 42E är en av de vackra flush-däckade Hallberg-Rassy modellerna ritad av Olle Enderlein baserad på Christoph Rassys ideer om hur en långfärdsseglare skall se ut. Konceptet har visat sig vara strålande och Hallberg-Rassy har ett grundmurat starkt rykte runt om i världen och kan ses i alla hamnar där långfärdsseglare möts när rutter korsas.

Vad man slås av är hur starkt konceptet som Hallberg-Rassy står för är, i grunden står det sig än idag med mycket små förändringar även om självklart varje ny generation förfinas och moderniseras. Dock kvarstår grundkonceptet, både väl beprövat och slående funktionallt. Ombord på en Hallberg-Rassy får man all denna erfarenhet med beprövade lösningar som en garanterad del av konceptet. Starkt.

Denna Hallberg-Rassy 42E från 1988 började sitt liv som ketch, men har uppdaterats med en nyare rullmast från Seldén. På  mesanmastens fot huserar nu radarstolpen, vilket ger en elegant profil. Maskin är uppdaterad till en Yanmar på 100 Hk med dryga 300 gångtimmar och teak däcket är omlagt på Vindön med lite bredare ribb för e modernt elegant utseende. Allt är väl hållet och väl uppdaterat ombord, vilket framgår av såväl bilder som utustningslista.

En riktig långfärdsseglar dröm som är båten för dig som vill ha det bekvämt under långa perioder i båten, både när och fjärran. Under gång kommer honn alltid att ta väl hand om sin besättning. Öppen horisont, upptäckarglädje och suverän sjövärdighet är ledorden här.

Ytterligare information finns på Hallberg-Rassys hemsida

Data:

Längd: 12,93 m

Bredd: 3,78 m

Djupgående: 2,05 m

Deplacement: 11 500 kg

Kölvikt: 4 500 kg

Masthöjd: 17,74 m

Bränsletank: 395 l

Vattentank: 725 l

 

Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Niklas Lindgren

Telefon: 0709-50 59 89
Ring Niklas SMS:a Skicka e-post