Back

Home

Fler bilder

Havskryssare Olle Enderlein

Detta är ett unikt tillfälle att få förvärva och äga en riktigt vacker och underhållen havskryssare.

Årsmodell 1961
Tillverkare Kittelsens varv i Norge
Plats Loftahammar
Pris 39450 EUR

Dokument

Utrustningslista_attjika (pdf)

Komplett beskrivning

Begärt pris eller högstbjudande.
Båten är ritad av Olle Enderlein och byggd på Kittelsens varv i Norge 1961.

Attjika beställdes av Anders Smith sannolikt år 1960. Anders var bosatt i Stockholm vilket framgår av gamla mätbrev. Olle Enderleins ritningar är daterade 1 september 1960 och båten levererade under 1961. Anders Smith ägde enligt uppgift ett rederi i Norge vilket troligen är skälet till varför Attjika byggdes i Risör av Kittelsens båtbyggeri

 

Klassisk välbevarad inredning med uppdateringar så som exempelvis ny klädsel på dynor i salongen, resårmadrasser i förpiken och det gamla spritköket är utbytt mot en ny gasolspis från Ilve. Hela motorn renoverades år 2019. All belysning är original, likaså barometer och skeppsur. Båten är i ytterst gott skick och har vårdats och älskats av samtliga ägare vilket syns i allt ifrån bevarade originaldetaljer, träets skick till detaljer som namnet i guld på akterspegeln. För att säkerställa elförsörjningen och kunna vara ute och segla längre perioder installerades år 2017 en EFOY-bränslecell på 80Ah.

 

Attjika är ett stycke seglande kulturhistoria och rör stor uppmärksamhet där hon syns på fjärden.

Fakta
Löa: 10,57m (vattenlinjen: 7,37m)
Bredd: 2,54m
Djup: 1,46m
Deplacement: 4Ton
Motor: Volvo Penta 2002 18hk
Däck: Teak


Båtagent vädjar till alla båtägare och spekulanter att följa Folkhälsomyndighetens rekomendationer, att avstå ifrån att uppsöka båt till salu om man ej är frisk, hålla avstånd och undvika beröring. Notera att köparens undersökningsplikt kvarstår.


Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Niklas Gustafsson

Telefon: 070-720 42 20
Ring Niklas SMS:a Skicka e-post