Back

Home

Fler bilder

Hallberg-Rassy 34 Scandinavia

SÅLD

Båten såldes: 2010-09-30
Hallber/Rassy 34 såld till Västkusten Båtagent önskar nya ägarna lycka till och önskar en fin hemresa till våren!

Hallberg-Rassy 34 Scandinavia i fint skick med hög utrustningsnivå. Fint teakdäck, bra segel, värme, kyla, autopilot etc. etc.

Årsmodell 1999
Tillverkare Hallberg-Rassy Henån
Plats Stockholm/Nacka
Pris 1200000 SEK

Dokument

Utrustningslista (pdf)

Komplett beskrivning

Hallberg-Rassy 34 började tillverkas redan 1990 och tillverkades till och med 2005. Hon tillverkades på Orust i över 500 exemplar.

Detta är ett välhållet exemplar med endast en ägare, bra utrustning och fina segel. Båten är sparsamt seglad.

 

Så här beskrevs båten i tidningen Båtnytt efter en test:

"Snickerierna är utmärkta med välgjorda lamell-limmade valv och lister, fina dörrar och jalusiluckor. Även materialvalet - ljus, jämn mahogny vinner poäng.

Motorinstallationen har bra tilluft och fin ljudisolering. Manöverförmågan är utmärkt. Seglingsegenskaperna fick mycket beröm. HR 34 känns lite lik en racingbåt, lägger sig, tågar iväg och kommer upp av sig själv mot vinden. Roderkänslan är utmärkt med en cruisingbåts behagliga tyngd och båten svarar fint på trim. En härlig båt att segla för moderna långfarare."

 

HR 34 Har inbyggd seglingsglädje. Med sin djupa, effektiva köl och stadiga men flexibla fraktionsrigg har hon seglingsegenskaper som egentligen inte borde vara möjliga för en så här bekväm långfärdsbåt som det faktiskt är frågan om. Hon har ett LYS-tal på 1.18 och har vunnit ett otal kappseglingar, trots all sin komfort och volym.

Den stora sittbrunnen är hela 2.24 m lång och erbjuder mycket gott skydd mot väder och vind tack vare den eleganta vindrutan, ett typiskt HR-adelsmärke. Alla fall och revlinor kontrolleras från sittbrunnen.

 

Fakta

Konstuktör: Germán Frers

CE-Kategori A - Obegränsad Oceansegling

Längd: 10.28m

Längd i vattenlinjen: 8.69m

Bredd: 3.42m

Djupgende: 1.85

Deplacement: 5.300kg

Blyköl, vikt: 2100kg

Segelyta med kryssfock: 55kvm

Med rullgenua: 62kvm

Motor: Volvo Penta MD 2030

Antal cylindrar: 3

kW/HK: 21/29

Dieseltank: 155 liter

Färskvatten: 255 liter

Lystal: 1.18

Transporthöjd med vindruta,

exl. pulpit: 3.77m

 

Disposition

Om babord vid nedgångstrappan finns den fina akterhytten med dubbelkoj och framför denna ett L-format pentry med bra stuvutrymmen, spis med ugn och kyl. Tryckvatten, varmt och kallt.

Om styrbord finns den rymliga toaletten med dusch. Framför denna nav.bord och den fina salongen med L-soffa på bb och långsoffa om sb, med sjökojer och bra skåp ovanför. Traditionell förpik med fullängdskojer och bra garderober.

Bra ljusinsläpp, värme, ventilation och mycket hög kvalitet på snickerier bidrar till en väldigt gemytlig atmosfär ombord.

 

 

För komplett detaljerad utrustningslista, klicka på texten intill wordsymbolen här ovan!

 

Ansvarig mäklare för detta objekt: Janne Hird Mail: janne@batagent.se

Mobil: +46 8 708 919504

 

Intresseanmälan