Back

Home

Fler bilder

Dragonfly 28 Sport

SÅLD

Båten såldes: 2021-10-25

Dragonfly 28 Sport, 2010. Väl omhändertagen djupblå Dragonfly 28 Sport med massor av seglingsglädje. Passar lika bra som familjebåt som kappseglingsmaskin.

Årsmodell 2010
Tillverkare Quorning Boats APS
Plats Österåker
Pris 1350000 SEK

Dokument

Utrustningslista (pdf)

Komplett beskrivning

En Dragonfly 28 är ett kvalitets bygge från Quornings Boats i Danmark. Varvet har byggt trimaraner från början av1980 talet. Dragonfly bygger lätta prestandabåtar med god komfort. Dragonfly 28 lanserades 2009 och har blivit en stor succés med över 200 sålda båtar. Varvet har lyckts med kompromissen med bra prestanda och ett bekvämt boende.

Under däck slås man av den luftiga och rymliga salongen med sitt stora bord. Här får hela besättningen plats eller barnen kan bygga lego medan förädlarna seglar. Pentryt är uppdelar i två delar, med en modul om styrbord och en modul om babord, när man kommer ner i båten. Om babord en gasolspis och bra med förvaring i skåp och hyllor. Om Styrbord en ho samt förvaring i skåp, hyllor samt en kyl. Allt för en familj får plats. Under sittbrunnen finns en stor och trevlig koj. Salongen har två bäddbara fullängdskojer. Längre för ut en toalett men septiktank och ho. I fören en fin dubbelkoj. Hela båten har förhållande vis bra med förvaring.

Men det är ovan däck båten kommer till sin fulla rätt. En rymlig sittbrunn som passar lika bra för kappsegling som lata dagar med familjen. I sittbrunnen finns två stora fack för tampar eller annan utrustning. Under locket på syrbord stuvfack sitter reglage till motorn. Motorn är länkad till rorkulten vilket innebär att båten är lätt att manövrera i hamn. Två stora trampoliner att vistas på. Barnes favorit med inbyggda studsmatta. Eller för att njuta på en solig dag.

Allt beslag är från välkända leverantörer och har hög klass. Denna båt har en väl optimerad segelgarderob för semestersegling och för kappsegling samt registrerad trailer. Alla segel är välskötta och stor, 2021 och fock 2018. Narturligvis är seglens matrial kolfiber. Båten är i princip självförsörjande på el med sina solceller. Alla skot och löpande rigg är uppdaterat till bästa nivå. Motorn är regelbundet servad. Båten har inga märken eller intryckningar från kajer eller liknade. Våga släppa kajkanten och ta din segling till nya nivåer i denna djupblåa Dragonfly 28 Sport.

Eventuellt kan hjälp med transport ordnas.


Båtfakta:

Skrovnummer: DKQBO28014j910

Längd överallt (LÖA): 8.70

Längd i vattenlinjen (LVL): 8.60

Bredd överallt: 6.50

Djupgående: 1.60 (ca0.40 uppfällt centerbord och roder)

Masthöjd: 15.25 över vatten, mastlängd 13.60

CE norm: C + B

Deplacement : SRS vikt ca 2290 kg

Motor: Honda 15 hk

Tank: 12 liter

Vattentank: 90 L

Septitankar: 60 L

UTRUSTNING
Exempel på utrustning se nedan, komplett utrustningslista finns i pdf-fil ovan.

Mast och bom i kolfiber

Löpande rigg: Hampidjan DynIce Dux 7 mm

Storsegel: Gransegel, Carbon/Aramid LiteSkin X2, 2021

Stack Pack: Gransegel, 2021

Fock: Gransegel, karbon, 2018

Autopilot, Raymarine ST 2000 plus med fjärrkontroll

GPS-plotter, Garmin

Vindinstrument. Tacktick, (ej monterade)

Djupmätare, Tacktick

Logg, Tacktick

Litiumbatteri, 2 x 60 ah

Nya Trampoliner, Gransegel, 2021

Ny sprayhood

Släpvagn, 80 km: Harbeck,


Båtgent erbjuder såväl förmånlig finansiering som attraktiva försäkringslösningar.

Båtagent vädjar till alla båtägare och spekulanter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att avstå ifrån att uppsöka båt till salu om man ej är frisk, att hålla avstånd och undvika beröring. Notera att köpares undersökningsplikt kvarstår

Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Björn Hägerman

Telefon: 072 322 23 10
Ring Bjorn SMS:a Skicka e-post