Back

Home

Fler bilder

Nimbus Ballista 32

SÅLD

Båten såldes: 2020-07-11
Grattis till de nya ägarna av denna fina klassiker från Nimbus.

Nimbus 32 Ballista är en stor svensktillverkad daycruiser för familjen som vill ha det "goda livet". En "Daycruiserdrottning" enligt "mestebåtstestaren" Curt Gelin.

Årsmodell 2002
Tillverkare Nimbus Boats AB
Plats Göteborg
Pris 795000 SEK

Dokument

Utrustningslista 1 (pdf)

Komplett beskrivning

Nimbus 32 Ballista tillverkades mellan 1990-2007 med endast små justeringar vad gäller layout och materialval. Den långa produktionstiden visar att båten blev mycket populär bland båtfolk och är så fortfarande. Skrovet har dessutom används både på en RIB för rekordförsök över Atlanten och av Sjöräddningen. Detta vittnar om ett bra skrov.

Sittbrunnen är mycket rymlig och social och har dessutom en elegant utgång till den förlängda badbryggan. Komplett pentry med gott om ytor finns här också. Väl genomtänkt förarplats med soffa för tre sittande samt en stor targabåge med plats för bl. a. antenner och sökarljus

När man kliver ner i båten finner man en bäddbar u-formad soffa föröver samt gott om stuvutrymmen och garderober för allt man önskar ha med ombord. Ytterligare en kabin, en midkabin, finns med bra plats för två personer. Separat toalett med dusch och handfat samt gott om förvaring. Dessutom finns här som sig bör septictank med däckstömning.

Ett välskött exemplar med ankarspel med rostfria ankare i både för och akter, ny TV 2015 och ny stereo 2017. Plotter är Garmin 5102. Båda dreven är ompackade och har bytta bälgar, allt 2019. Den här båten är för dig som letar efter en klassisk daycruiser med gott om plats för både dagsutflykter, helger på havet, eller längre semestrar om så önskas.

FAKTA

Löa: 9,80 m

Bredd: 3,20 m

Djup: 0,90 m

Vikt: 5000 kg

Motor: Volvo Penta KAD 300 diesel 2 x 285 hkr, Drev DPE duoprop ompackade 2019. + nya bälgar 2019

Gångtid: ca 964h

Toppfart 43 knop

Bränsle: 700 l

Vatten: 200 l

UTRUSTNING
Nedan finns några exempel på utrustning. Komplett utrustningslista finner ni i PDF:en ovan.
Blått skrov
Extra stor badplattform,
Bogpropeller
Heltäckande kapell, 2016

Båtagent erbjuder såväl attraktiva försäkringar som finansiering.


Båtagent vädjar till alla båtägare och spekulanter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att avstå ifrån att uppsöka båt till salu om man ej är frisk, att hålla avstånd och undvika beröring. Notera att köpares undersökningsplikt kvarstår.


Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Anders Hultman

Telefon: 073-430 35 91
Ring Anders SMS:a Skicka e-post