Back

Home

Fler bilder

Seaon 96

SÅLD

Båten såldes: 2020-09-24

Seaon 96, 2003. Unik möjlighet att kanske få segla Sveriges snabbaste bobara trimaran. Detta är en båt som kommer att utveckla din segling till nya nivåer.

Årsmodell 2003
Tillverkare Sverige
Plats Lidingö
Pris 490000 SEK

Dokument

Utrustningslista Seaon 96 (pdf)

Komplett beskrivning

Seaon 96 skapades med ambitionen att få en bobar båt som seglar bra med en modern, tidlös design. På Stefan Törnbloms ritbord skapades en fantastisk båt som uppfyllde alla dessa krav. Båtens design är fortfarande modern till utseendet och fartresurserna är mycket goda. Med en vikt på ca 1800 kg och en väl balanserad segelyta passar båten lika bra som kappseglingsmaskin som en lämplig familjebåt under semestern.
Kolfibermasten  från Marstöms komposit transformerar alla krafter från segelarean till ren fart. Båten kryssar lätt i 11–12 knop i fin sjöbris och med undanvindssegel blir farterna betydligt högre. Det är mer besättningen som är den begränsande faktorn.

Under däck finns 6 kojer. Om styrbord en modul med spis och lite förvaring. Om babord en ho och förvaring. Från salongen har man fin sikt ut över omgivningarna genom de väl tilltagna fönstren. I fören en dubbelkoj och toalett.

Båten har en mycket väl genomarbetat layout för alla trimlinor, vilket gör seglingen effektiv, även med en liten besättning. Rejäl utväxling på storskot och fintrim i bommen. Focken är självslående och skotas uppe på ruffen. Som rorsman sitter du ute på balken med en lång hängpinne och har full kontroll över båten.

Väl i hamn, eller kanske vid en fin strand, kan man sola och njuta av livet på de stora trampolinerna. Båten är rustad för sommaren och ligger i sjön för nya äventyr.

Systerbåten var först av alla flerskov i helgen på Kolfiberrodret. Relativt klar seger.

Båtagent vädjar till alla båtägare och spekulanter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, att avstå ifrån att uppsöka båt till salu om man ej är frisk, att hålla avstånd och undvika beröring. Notera att köpares undersökningsplikt kvarstår.


Båtfakta:

Skrovnummer: NL-ECB03124E818

Längd överallt (LÖA): 9,6 m

Bredd överallt: 7,3 m

Bredd folded: 3,5m

Djupgående: 1,6 / 0,6 m

CE norm: C

Deplacement : ca 1750 

Motor: Tohatsu 6 hk

UTRUSTNING
exempel på utrustning, komplett utrustningslista finns i pdf-fil ovan,

Kolfibermast. Marstöm

Kolfiberbom. Marstöm

Storsegel, kolfiber/aramid 2011

Fock, kolfiber 2011

Spis,

Kyl

Solcell 2x36 w

Trailer för förvaring

Båtagent kan erbjuda dig såväl förmånlig finansiering som attraktiva försäkringslösningar


Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Björn Hägerman

Telefon: 072 322 23 10
Ring Bjorn SMS:a Skicka e-post