Back

Home

Fler bilder

Najad 391

SÅLD

Båten såldes: 2020-08-31
En härligt blå Najad 391 håller sig kvar i Öresund, i vart fall till en början. Grattis!

Elegant Najad 391. En av få som är blå från födseln och där navigationsplatsen är i färdriktningen. Här finns kutter-rigg, bra segel och försiktig användning.

Årsmodell 1998
Tillverkare Najadvarvet
Plats Vikhög
Pris 1725000 SEK

Komplett beskrivning

Najad 391 är en välplanerad båtmodell, ett kvalitetsbygge från köl till masttopp. Det här exemplaret är mycket välhållet. Inredningen är sammanfogad och med näst intill överdrivna kvalitetskrav. Vackra träarbeten från durk till tak genom hela båten ger en lyxkänsla och trivsel ombord. Najad 391 är en båt som fungerar väl vid segling i våra skärgårdar men som är lika hemma varhelst på haven stäven pekar.

Planlösningen är gjord för ett seglande par eller en tvåbarnsfamilj som önskar sig ett bekvämt båtliv. I aktern finns owners cabin, en stor akterhytt som rymmer två rejäla kojer, gott om skåp och fack för stuv samt sittplats. I fören är en något mindre men, för att vara på en 39 fotare, ovanligt rymlig främre kabin. Där finns ett separat duschutrymme som även kan tjänstgöra som torkrum för blöta sjökläder.

Salongen är både ombonad och rymlig med gott om plats runt det stora bprdet. Badrummet är rymligt och rymmer både toalett och dusch (dock ej separerat). Separat dusch finns däemot i ett eget duschrum för om masten, invid den främre hytten. Köket är L-format och välplanerat med gott om arbetsytor och rejäl kyl med smart öppning och smarta korgar som underlättar ordning och reda. Detta exemplar är ett av få som har navigationsplatsen i färdriktningen i stället för tvärskepps.

Detta exemplat specificerades även utöver det vanliga på flera sätt av sin förste, tyske, ägare. Här finns ett nummer större Yanmar-diesel, rostfria rutramar kring vindrutan, rostfria skylights och rostfria rutramar på samtliga fönster/ventiler. Dessutom är hon blå från födseln, men blå yta som underlag för ytskiktet som är Awl Gip.

Seglingen sköy´ts smidigt med dubbla förstag, ett för fock och ett för genua. Alla vindstyrkor hanteras elegant och enkelt. ordnat.

Allt är välordnat för både en härlig semester i våra vatten, ett andra hem på vattnet, eller en segling runt jorden (eller delar därav). Svenska båtbyggartradition från Henån som skänker glädje och stolthet.

Orginalbroschyr hittar du här


FAKTA

Längd: 12,10 m

Bredd: 3,63 m

Djup:   1,90 m

Depl: 10000 kg

Kölvikt: 4200 kg

Höjd: 18,10 m

Ståhöjd: 1,93 m

Design: Thorwald Karlsson

Motor: Yanmar 4 J H2 TE 75 Hk, med Keramisk axeltätning, rak axel med aquadrive och Max Prop, flöjlande propeller

Motortimmar 1280

Bränsletank: 275 L

Vattentank: 305 L

 

Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Niklas Lindgren

Telefon: 0709-50 59 89
Ring Niklas SMS:a Skicka e-post