Back

Home

Fler bilder

Hallberg-Rassy 54

SÅLD

Båten såldes: 2020-07-17
Denna mycket eleganta Rassy 54 blir kvar i vårt vackra land, i vart fall tills dess att den med ny besättning stävar ut mot större hav och längre seglatser. Stort grattis till de nya ägarna av denna mycket fina båt!

Hallberg-Rassy 54 är en av de elegantaste Rassybåtarna som sjösatts. Denna har haft en ägare sedan den var ny 2009 och har skötts exemplariskt. En helt underbar båt!

Årsmodell 2009
Tillverkare Hallberg-Rassy
Plats Ingarö
Pris 775000 EUR

Komplett beskrivning

Hallberg-Rassy 54 ersatte 2006 den framgångsrika Hallberg-Rassy 53. Hallberg-Rassy 54 blev betydligt modernare i formen vilket resulterade i både bättre volym under däck och bättre fart genom vattnet.  Här är också rodret nästan lika djupt som kölen, och hela båten andas än mer segling, vilket ger ökad glädje och trygghet vid längre passager.

En liten anekdot från 2007; jag seglar en X-119 längs svenska sydkusten, tror att jag är en av de snabbare på vattnet, men ser i fjärran vad jag tror är en Rassy som är på väg ikapp. Vad?! När den når ifatt ser jag att det är en Hallberg-Rassy 54 med en person som seglar….

Under däck finns allt och lite till, en genomtänkt planlösning med durk i samma nivå i hela båten, bra svängrum och ståhöjd och fantastiska hytter, stort pentry, navigationsplats värdig en rejäl oceanseglare, motorrum där du kan gå in, och en mycket rymlig salong med bl a de berömda ”Rassy-fåtöljerna”. Ägarhytten i aktern med stor dubbelkoj i centrum, separat badrum med dusch, separat arbetsplats och gott om stuv i hela hytten. För om masten finns ytterligare en hytt med dubbelkoj, det som Hallberg-Rassy kallar ”super-kabin”. För om denna finns en mer klassisk förpik. För om masten finns också ett rymligt badrum.

Inredningen i denna Hallberg-Rassy 54 är mycket elegant i tillvalet teak. Utrustningslistan är diger, se separat utrustningslista vi länken ovan. Detta tillsammans med stora tankar för både diesel och vatten ger möjlighet att råda dig själv länge på havet utan att behöva gå hamn. Härligt både när och fjärran.

Tack vare Hallberg-Rassy konceptet ”knappsegling” med hydraulisk segelhantering och elektriska vinschar så hanteras båten under gång enkelt av en person. Rejäl huvudmaskin och bogpropeller gör hamnmanövrar säkra. Den två-växlade Gori-propellern ger dessutom både bra tryck vid manövrar och ökad räckvidd vid motorgång i lugnt väder.

Information  om modellen finns på Hallberg-Rassys hemsida, https://www.hallberg-rassy.com/sv/batar/aldre-modeller/hallberg-rassy-54/

För att stimulera planering kring långsegling så finns här länkar till Hallberg-Rassy båtar och dessas seglingar

https://www.hallberg-rassy.com/sv/resurser/lankar/

Här finns flera Hallberg-Rassy 54or, bl a svenska Anorak och amerikanska Cloudy Bay.

Denna Hallberg-Rassy 54 från 2009 i sitt livs form, redo för allt och möjligen lite till!

FAKTA

Längd: 16,74 m

LVL: 14,30 m

Bredd: 4,70 m

Djup: 2,30 m

Depl:   26300 kg

Kölvikt: 9750 kg

Design: German Frers

Motor: Volvo Penta D4-180, 180 Hk, propelleraxel, trebladig Gori folding-propeller

Bränsletank: 900 L

Vattentank: 1050 L

 

 

Båten inomhusförvarad i varmhall
Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Niklas Lindgren

Telefon: 0709-50 59 89
Ring Niklas SMS:a Skicka e-post