Back

Home

Fler bilder

Fantasi 37

SÅLD

Båten såldes: 2020-07-15
Äkta klassiker från Bröderna Jacobsson i Källviken seglar nu söderut till sin nya hemmahamn. Mycket härlig klassikersegling önskas de nya ägarna.

Fantasi 37 är en mycket rejäl båt byggd i överdådig stil av Fantasi Yachts i Källviken. En väl uppdaterad och underhållen klassiker. En båt som tar bra hand om sin besättning.

Årsmodell 1977
Tillverkare Fantasi Yachts
Plats Munkeby
Pris 775000 SEK

Komplett beskrivning

Fantasi 37 är en rejäl båt för alla typer av segling på alla hav. Båten har ett massivt deplacement, långsträckt köl och en genomgående kvalitet som få varv kommer upp till, varken då eller nu. Båten har klassiska linjer med positiv akter och en form som påminner om en förstorad folkbåt. 

Fantasi 37 har en högkvalitativ inredning helt i teak . Sittbrunnen har både rorsmanbrunn och bridgedäck. Inne i båten finns akterhytt med fina kojer på var sida, ett L-pentry med överskåp, där luckorna har blyinfattat glas. Salongen är bred och inbjudande. Stor toalett, bra stuv i gången föröver, och längst fram en fin främre hytt. Allt är solitt och rejält.

Denna båt har spenderat stor del av sin tid nära där hon en gång föddes, i Källviken. Båten har uppdaterats omsorgsfullt i nuvarande ägarskap, teakdäcket är omlagt, maskin är bytt tilll en fyrcylindrig Yanmar på 54 Hk, ny dubbelspridarrigg med rullstor från Seldén och ny rullstor , helt nytt el-system med ny panel (Matservolt) är exempel på större uppdateringar. Skrovet är lackat vackert blått med Double Coat från de Ijssel, och har också underhållits på varvet. Badrummet har uppdaterats och bänken i pentryt utbytt till Corian. Kylaggregatet har uppdaterats till Isoterm ASU. Alla större jobb har gjorts av varvet där hon byggdes och har förvarats, Jacobssons båtbyggeri/Fantasi Yachts. En klassiskt, rejäl långseglare i fint skick. En riktig möjlighet för den som uppskattar klassisk skönhet och stabilitet.


Data

Längd: 11,20 m

LVL: 9,10 m

Bredd: 3,45 m

Djupgående: 1,80 m

Vikt: 9,2 ton

Kölvikt: 4 ton

Masthöjd: ca 15 m

Segelyta: 81 m2

Vatten: 300 l

Bränsle: 140 l

Motor: Yanmar 4-cylindrar, 54 HkExempel på utrustning, full utrustningslista kommer inom kort:
Seldém dubbelspridarrigg med Furlin rullstorsegel
Uppdaterat elsystem
Uppgraderat pentry med Corianbänkar
Ankarspel med rf ankare i för och akter
Uppgraderaderat toalettutrymme
Nyomklädd ratt, älghud (Grundsund)

Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Niklas Lindgren

Telefon: 0709-50 59 89
Ring Niklas SMS:a Skicka e-post