Back

Home

Fler bilder

Amel 54

SÅLD

Båten såldes: 2020-03-30
Grattis till köpet av denna magiska båt önskar vi köparna som nu seglar hem till Holland med sin nya pärla.

Amel 54 är en elegant och osedvanligt välbyggd långseglare med maximal komfort och bästa tänkbara egenskaper på havet. En båt för den mest kräsna långseglaren.

Årsmodell 2006
Tillverkare Chantiers Amel
Plats Kungshamn
Pris 4200000 SEK

Dokument

Equipment list- Amel 54 (pdf)

Komplett beskrivning

Chantiers Amel är ett världsberömt franskt varv som bygger kompromisslösa långfärdsseglare i mycket hög kvalitet och har gjort det sedan 60-talet. Amel är kända för sina ketchar som tar hand om en liten besättning på världsomseglingar med stopp i de mest avlägsna vikar. Elegans och modern stil, kraft och fart, säkerhet och komfort är Amels ledord och avspeglas på ett tydligt sätt i 54:an. 

Amel 54 är en skönhet för ögat men samtidigt överöst med praktiska lösningar som gör livet ombord enkelt och tryggt. I sittbrunnen har man god åtkomst till samtliga reglage och vinschar. Storsegel, genua och fock rullas bekvämt ut och in igen med hjälp av el-vinscharna ombord. Under däck är volymen och den elegant lyxiga stilen slående. Planlösningen rymmer en främre kabin med egen toalett där tvättmaskinen är placerad. Främre kabinen har en dubbelkoj om babord och en nedfällbar våningssäng om styrbord. Den främre kabinen och salongen separeras av ett vattentätt skott. Precis babord om nedgången finns det smart utformade pentryt där designen tillåter matlagning i alla väder. Pentryt är utrustat med bland annat mikrovågsugn och diskmaskin. Styrbord om nedgången finns navigationsplatsen och akter om den gången bak till Owners Cabin i aktern, som även den avskiljs med ett vattentätt skott. I gången till akterkabinen finns ytterligare en koj med Lithiumbatteribanken under. Akterkabinen har också egen toalett med dusch. Inredningen är snyggt utformad och rymmer många praktiska stuvutrymmen. 

Detta exemplar har tagits väl omhand och är utrustad för en seglats till jordens yttersta hörn. Båten har nödvändig utrustning när det kommer till komfort, säkerhet, navigation och segling. Se utrustningslistan i PDF-filen ovan för komplett info om båtens utrustning. 

Välkommen att boka en personlig visning! 


FAKTA
L.O.A: 17,20 m
Hull length: 16,40 m
Stationary L.W.L: 13,75 m
Dynamic L.W.L: 15,35 m
Beam: 4,80 m
Draft: 2,10 m
Weight: 17,50 t
Ballast: 5,3 t
Engine: Volvo 110 HP, hours : 2785
Generator Onan 9,5 kW, hours: 806

Sail area on the wind: 140 m2
Total standard sail area: 192 m2

Fuel capacity: 900 liters
Fresh water capacity: 900 liters
Cooking gas: 2 bottles with solenoid valve and regulators
VAT paid in Sweden 

UTRUSTNING
För komplett utrustningslista, se PDF-fil ovan. Nedan följer några exempel på utrustning:
11 hk nedfällbar bogpropeller
2 st. elvinchar 
Eldriven rullmast 
Eldriven rullfock och rullgenua 
Webasto dieselvärmare
4 x 100Ah 24 V Litiumbatterier -2018
9,5kW dieselgenerator 
Tvättmaskin, diskmaskin och mikrovågsugn 
GPS Furuno GP 150
Radar
Furuno Navpilot 600 Autopilot 

Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Anders Hultman

Telefon: 073-430 35 91
Ring Anders SMS:a Skicka e-post