Back

Home

Fler bilder

Najad 343

SÅLD

Båten såldes: 2017-11-28
Denna Orustklassiker seglar till våren till Stockholm för härlig familjesegling på Östersjön!

Najad 343 , en riktig Orust båt med allt vad detta innebär. Detta är en av de sist byggda 343an, en båt i fin form för sina nästa 28 år! Är kvalitetstursegling det du söker? Då är detta din båt. En turseglare med allt vad det innebär av komfort, kvalitet och trygghet.

Årsmodell 1989
Tillverkare Najadvarvet
Plats Steninge
Pris 645000 SEK

Komplett beskrivning

”Med Najad 343 tog ett steg tillbaka och två steg framåt” säger Curt Gelin i sitt omdöme av båten. Genom att båten fick akterruff, mittsittbrunn, försiktigt uppdaterad form under vattnet, inkl en bättre profilerad köl med vettigt djupgående, pekade Najadvarvet ut riktningen för det som kom att bli framgångsreceptet för varvet, det som i mångt och mycket kom att synonymt med ”Orust båt”. Detta, tillsammans med ett segelplan med mer driv i än tidigare, placeringen av toaletten vid nedgången och pentry mitt emot, delvis in i passagen till akterhytten, är i mångt och mycket den ”formel” som Najad använder än idag för sina mittsittbrunnsbåtar. Helt enkelt en mycket beprövad och välfungerande planlösning.

Denna Najad 343 är som nr 193 den näst sist byggda av denna framgångsrika Najad-modell. Kvaliteten är som vanligt glimrande, allt är solitt och vackert gjort. Man slås av hur väl en Najad håller för tidens tand. Det underlättar såklart att denna båt har vinterförvarats inomhus och tagits väl om hand till dags dato. Detta gör att hon verkligen är redo för att tas över av en ny ägare för nästa 28-årsperiod.

Välbyggda båtar, t ex från Henån på Orust, är lite som fina Schweiziska klockor, välskötta kan de leva i princip hur länge som helst och hålla värdet väl. Att köpa en Najad är att köpa en välbyggd båt, men också att köpa en väl genomtänkt upplevelse, en upplevelse som förfinats gradvis under många år. Sommaren kan tillhöra en klassiker.

Data

Längd: 10,20 m

LVL: 8,51 m

Bredd: 3,33 m

Djupgående: 1,65 m

Vikt: 6,5 ton

Kölvikt: 2,5 ton

Masthöjd: 14 m

Vatten: 230 l

Bränsle: 200 l

Motor: Volvo Penta 2003 Turbo, 43 Hk

 

 

UTRUSTNING
exempel på utrustning, komplett utrustningslista finns via länken ovan

 

Autohelm 4000 autopilot

Lowrance ekolod

Garmin GPS-navigator

VHF Sailor

220 volt med jordfelsbrytare och tre uttag

Elektrisk ankarspel i fören med 40 meter kätting och Bruceankare 15 kg

Rullgenua, kryssfock , storsegel och spinnaker

Spinnakerbom

Segelkapell

Sprayhood och sittbrunnskapell


Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Niklas Lindgren

Telefon: 0709-50 59 89
Ring Niklas SMS:a Skicka e-post