Back

Home

Fler bilder

Bavaria 42

SÅLD

Båten såldes: 2016-09-06
Denna fina Bavaria 42a seglar västerut till Danmark. Mycket framtida glädje önskas den nya ägaren!

Bavaria 42 från 2005 i utmärkt skick. En rymlig och lätthanterad segelbåt som gör god fart för både segel och för motor. Ett bekvämt andra hem på havet.

Årsmodell 2005
Tillverkare Bavaria
Plats Torekov
Pris 975000 SEK

Komplett beskrivning

Bavaria 42 Cruiser är en modern segelbåt från Tyska Bavaria. Konstruktörerna J&J har verkligen lyckats att få till en mycket rymlig modern cruiser med för typen av båt fina linjer. En mycket väl avvägd storlek, inklusive ett moderat (kanske ”lagom”) djupgående för storleken gör att båten fungerar väldigt bra både i skärgården och på havet. Planlösningen och rymden gör att man med fördel kan vara längre perioder ombord.

Ägare rapporterar både bra funktion med en planlösning som verkligen fungerar att bo i, samt mycket respektabla seglingsegenskaper.

Med lite mer vind loggar man 7,5- 8 knop under långa perioder. Med andra ord en rymlig, lätthanterlig och relativt snabb cruiser.

”För att att bo ombord är det nog svårt att hitta en bekvämare båt. Stort pentry, två toaletter varav den ena har en separat duschdel, bekväma kojer i tre sovkabiner, och det bästa av allt är nog sittbrunnen som är rymlig och praktisk och har ett stabilt bord permanent uppe som också tål att stödja sig på i sjögång”

Denna Bavaria 42 Cruiser från 2005 säljs av sin andra ägare. Båten är välskött och välutrustad med bl a teak på hela däcket, på överbyggnaden och i sittbrunnen. Rullmast och rullgenua borgar för enkel segelhantering och en Volvo Penta D2 55 för snabb och trygg framdrivning för maskin. Tillsammans med bogpropeller hanteras båten enkelt även i trånga hamnar.

Seglen är laminatsegel från Boding, nya 2015. Orginalsegel från Elvström finns också med.

Att finna en lika lyckad kombination av utrymmen, funktion, segling, och utrustning är inte helt enkelt, speciellt inte om man också tar hänsyn till priset. Totalt sett en mycket lyckad kombination av det mesta som behövs för ett bekvämt liv på vattnet.

FAKTA

Längd: 12,99 m

Längd vattenlinjen: 11,40 m

Bredd: 3,99 m

Djupgående: 1,80 m

Vikt:  9200 kg

Kölvikt: ca 3000 kg         

Bränsletank: 210 l

Vattentank: 360 l

Motor: Volvo Penta D2 55, 55 HK, Drev 130S

Segelarea: 93 m2

Masthöjd: 18 m

 

 

UTRUSTNING
exempel på utrustning, komplett utrustningslista finns via länken ovan

 

 

Nya segel från Boding (2015) cruising laminat

Gennaker med strumpa

Bogpropeller

Livflotte 6 personer med lås

Främre toalett elektrisk

Raymarine VHF (ny 2015) med antenn i masttoppen

Raymarine Autopilot med fjärrkontroll ”SmartController”


Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Niklas Lindgren

Telefon: 0709-50 59 89
Ring Niklas SMS:a Skicka e-post