Back

Home

Fler bilder

Beneteau Oceanis 500

SÅLD

Båten såldes: 2016-10-27
Nu väntar längre och längre turer från den nya hemmahamnen i Köpenhamn. God tur!

Oceanis 500, en stor och bekväm seglare från Beneteau. Fortfarande modern i form och funktion erbjuder båten mycket bekvämlighet och trygg segling i alla vatten.

Årsmodell 1990
Tillverkare Beneteau
Plats Limhamn
Pris 900000 SEK

Komplett beskrivning

Oceanis 500 är en stor och bekväm båt från Beneteau. Båten var på många sätt före sin tid när den kom, med mycket rymlig inredning, stor och bekväm sittbrunn med dubbla rattar, och all bekvämlighet ombord. Inredning är mycket fin i teak med böjlimmade kantlister och lackad durk. Båten är mer ombonad och med mer trä i inredningen jämfört med senare tids båtar från Beneteau. Ombord på denna Oceanis 500 är inredningen i mycket fint skick, något som både tyder på god kvalitet i grund och botten och ägare som tagit väl hand om sin båt.

Alla utrymmen ombord är rejält tilltagna med fyra separat hytter, vardera med sin egen toalett med dusch. Utöver detta finns en förpik som på denna båt används som ett rejält förråd.

Att Oceanis 500 är en båt för precis vad du kan få för dig att göra har bevisats av Lars Hässler, som sedan 1988 seglat sin Oceanis 500 bl a jorden runt åt båda håll, på i princip alla Europas vatten, och detta med flera hundra olika individer i besättningen vid olika tillfällen under årens lopp. Både seglingsflexibilitet och boendeflexibilitet måste vara på topp för att skeppare och båt skall klara något sådant.

Nu har vi en fin Oceanis 500 till salu. Båten är i fint skick, inredning såväl som skrov. Det är rod/heldragen tråd i riggen, vilket bidrar till känslan av kvalitet och stumhet i riggen. Båten har varit i svensk ägo sedan ny. Första leverans skedde till Kroatien, men båten hann knappt seglas något där på grund av oroligheterna och togs mer eller mindre per omgående till Venedig där den blev liggande i väntläge ett tag. Sedan såldes båten till nästa svensk som tog båten till England där den utrustades ytterligare.

Nuvarande ägare köpte båten i Sverige på sommaren 1997. Båten har seglats i norra Europas farvatten sedan dess. Ett rejält skepp för pengarna.

 

FAKTA

Längd: 15,26 m

Bredd: 4,75 m

Djupgående: 1,80 m

Vikt:  16000 kg 

Bränsletank: 560 l

Vattentank: 1000 l

Motor: Perkins 80 HK

 

 

UTRUSTNING
exempel på utrustning, komplett utrustningslista finns via länken ovan

GPS, Furuno GP-150 (ur Furunos yrkessjöfartsprogram)
Autopilot, Autohelm 7000
Radar, Raytheon R20X

Elektriskt kylaggregat i RF kylskåp
Motordriven kyl med kylplatta i sep box
Elektriskt ankarspel, Goiot, CQR-ankare, ca 45 m kätting
Dieselvärmare luftburen, Eberspächer 4 utblås
Skeppsregistrerad med beteckningen SBOD


Intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Niklas Lindgren

Telefon: 0709-50 59 89
Ring Niklas SMS:a Skicka e-post